Neem contact op: 06 - 22862603

Besparen

Naast het vergroten van je inkomen, is het besparen op je uitgaven een goede actie om versneld financieel onafhankelijke te worden. Hieronder een aantal suggesties om op uitgaven te besparen die er echt toe doen.

Energie

Maar liefst 6 van de uitgaven van een gezien gaan naar de energieleverancier. Voor een gezin bedragen de maandelijkse kosten voor gas en licht ongeveer € 140. Kortom het loont om voor deze uitgavenpost de tarieven van de verschillende aanbieders  gedegen te vergelijken.  Voor jaarcontracten is er momenteel veel concurrentie en kan aanzienlijk worden bespaard.  
 
Zie voor een vergelijking van de tarieven bijvoorbeeld www.gaslicht.nl. Daarbij kun je natuurlijk besparen door bewuster met het energiegebruik om te gaan. Dit is goed voor de portemonnee en ook nog eens  voor het milieu. Op de website www.bespaartest.nl staan hiervoor de nodige tips.
 

Verzekeren

Wij als Nederlanders zijn wars van risico’s en dus gek op verzekeren. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen onnodig veel verzekeren en op onderdelen zelfs dubbel verzekerd zijn. Het is verstandig om zaken te verzekeren die je bij verlies in grote (financiële) problemen kunnen brengen. 
 
Verzeker vooral geen risico’s die je ook uit eigen zak kan betalen. Zo is het verzekeren van eenvoudige electronica als een fotocamera of mobiele telefoon zonde van het geld. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van een annuleringsverzekering voor korte vakanties.
 
Ook kun je je afvragen of het verstandig om eigen risico af te kopen bij je ziektekostenverzekering. Als je weinig ziek bent kun je beter kiezen voor een lagere premie en die paar honderd euro extra eigen risico zelf achter de hand houden voor het geval dat het toch een keer nodig mocht zijn.  Kijk je verzekeringen eens goed door want wellicht betaal je dubbel door de overlap van verschillende verzekeringen (bijvoorbeeld glasschade). Bij je autoverzekering of bij de aanschaf van een nieuwe auto zit vaak al pechhulp, dan is je ANWB abonnment natuurlijk overbodig.
 

Internet

Veel mensen hebben een te duur internetabonnement. De snelheden van alle abonnementen zijn de afgelopen jaren toegenomen. Een snellere en dus duurdere internetverbinding levert bij gewoon gebruik (surfen, emailen, krant- of forum lezen) geen enkel voordeel meer op. Door over te stappen naar een goedkoper abonnement, met lagere internetsnelheid kun je tot enkele tientjes per maand op je vaste lasten besparen. 
 
Share |
Realisatie door
Afslag2