Neem contact op: 06 - 22862603

Onafhankelijk

Onafhankelijke mensen vinden het belangrijk dat ze hun leven naar eigen inzicht kunnen vormgeven. Ze zijn zelfstandig en besluitvaardig, hebben een brede kijk op de wereld en staan open voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Onafhankelijke mensen geloven in zichzelf en houden vast aan hun, uit overtuiging gekozen pad.

Leven om te werken?

Een belangrijk aspect van het leven in onafhankelijkheid in onze westerse economie is: financiële onafhankelijkheid. Financiële onafhankelijkheid betekent dat je niet meer afhankelijk bent van arbeid om in je levensbehoeften te voorzien. Dit doordat je andere verdienmodellen hanteert en daardoor passief inkomen ontvangt. Inkomen waarbij je geen arbeidsuren ruilt tegen geld. Dit als resultaat van bijvoorbeeld slim sparen, beleggen, verhuren, investeren, valutahandel etc. Vaak denken mensen dat financiële onafhankelijkheid onbereikbaar is. Dit is echter absoluut niet het geval, werkelijk iedereen is in staat om financiële onafhankelijkheid te bereiken.
 
Doordat we zijn opgevoed in een calvinistische cultuur zijn we onbewust gaan geloven dat “geld verdienen moeilijk is ” en dat je “hard moet werken om geld te verdienen”. Mede hierdoor werken de meeste mensen hard en, door het verhogen van de pensioenleeftijd steeds langer. Maar dat kan toch niet de bedoeling van ons leven zijn? We leven toch niet om te werken?
 

Pak de kans

Om financieel onafhankelijk te worden is het belangrijk om bekend te zijn met de mogelijkheden die er zijn om dit te bereiken. Blijf daarbij altijd kritisch, niet iedereen in betrouwbaar, maar sta open voor de vele mogelijkheden die er zijn. Als je een goede mogelijkheid ziet, geloof in jezelf en ga er voor. Velen hebben financiële onafhankelijkheid en een onafhankelijk leven bereikt, dus waarom jij niet?
 

Balans

Geld stroomt in twee richtingen, van je af en naar je toe. Kortom het zijn niet alleen de inkomsten die bepalen of je financieel onafhankelijk bent. Dit wordt mede bepaald door hetgeen je uitgeeft. Naast het slim inrichten van je actieve- en (vooral) passieve inkomensstromen, kan je ook de nodige acties ondernemen om je beter om te gaan met je uitgaven waardoor je het moment van financiële onafhankelijkheid nog sneller kunt bereiken.
 
Op deze website wordt je op weg geholpen door inspirerende verhalen, direct bruikbare informatie en duidelijke stappenplannen. Kom regelmatig kijken, want we zullen deze website continue uitbreiden met nieuwe verdienmodellen. Aan jou de keuze of je de aangeboden kansen oppakt en aan de slag gaat met het bereiken van financiële onafhankelijkheid.
 
Share |
Realisatie door
Afslag2