Neem contact op: 06 - 22862603

Mikrokrediet

Niet geven, maar lenen. Dat is de basis van microkrediet. Kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die bij een gewone bank geen lening krijgen, kunnen met microkrediet tóch hun droom waarmaken. Hieronder een paar mooie mogelijkheden om zelf ook bij te dragen aan de mikrokredieten.

Investeer in Afrika

Er is gelukkig een groot deel van Afrika waar het steeds beter gaat. Wij kunnen hier actief bijdragen aan het verder ontwikkelen van hun economie. Ook jij kan bijdragen, niet eens door geld te geven, maar door geld te lenen. Met het door jou geleende geld worden kleine bedrijven in Afrika geholpen door het verstrekken van een mikrokrediet. Draag ook bij door deel te nemen aan het Oikocredit Nederland Fonds. Deelnemen kan al vanaf 200 euro en je kunt zelfs nog een bescheiden rendement ontvangen.

 

Help je eigen ondernemer

Via Cordaid kun je zelf de ondernemer selecteren aan welke ondernemer je wilt bijdragen middels een mikrokrediet. . Kies je voor een Filippijnse fietstaxichauffeur of een Indiase boomkweekster? Zie het filmpje hieronder voor meer informatie over de grote waarde van jouw bijdrage aan een mikrokrediet.

 

Share |
Realisatie door
Afslag2