Neem contact op: 06 - 22862603

Beïnvloeden

Om succesvol te zijn is het belangrijk om goed samen te werken met andere mensen. Door met gezamenlijke kracht aan hetzelfde doel te werken kun je immers meer bereiken. Als je doelgericht  wilt samenwerken is 'anderen beïnvloeden' een krachtige vaardigheid.

Werk en privé

Zowel op je werk als in privé zijn er veel situaties waarin de belangen en de doelen van jou en anderen, bijvoorbeeld je collega´s, verschillend zijn. Als je toch met deze mensen wilt, of moet samenwerken dan kun je kiezen om:
Op deze website ondersteunen we iedereen die actief bezig is om, in samenwerking met anderen, (financieel) onafhankelijk te worden. Kortom de uitkomst van bovenstaande keuze is helder, je gaat anderen beïnvloeden, overtuigen zodat je beter in staat bent om de gewenste doelen te bereiken.
 
Vaak reageren mensen wat ongemakkelijk op het openlijk spreken over beïnvloeden en beïnvloedingsvaardigheden. Volgens mij omdat het wordt verward met manipuleren, een negatieve vorm van beïnvloeden waarbij anderen bewust worden benadeeld. Een bijzonder ongewenste, negatieve vorm van beïnvloeding, uiteindelijk ook altijd voor de manipulator zelf. 
 

Positieve beïnvloeding

Op deze website concentreren we op de vaardigheid om op positieve wijze te beïnvloeden (o.a. door overtuigen, inspireren, wederkerigheid) waardoor een doel beter kan worden bereikt en waarbij een win-win situatie voor alle betrokkenen wordt bereikt.  Anderen positief beïnvloeden, wie wil dat nou niet? Op het werk willen de medewerker hun leidinggevende beïnvloeden en de managers hun medewerkers. Maar ook in privé omstandigheden, op verenigingen, en op de beurzen is er sprake van beïnvloeding.
 
Op dit deel van de website zul je een groeiend aantal tips en handreikingen vinden die je helpen om je beïnvloedingsvaardigheden te vergroten en ook snel te ontdekken als anderen jou proberen te beïnvloeden of te manipuleren.
 
Share |
Realisatie door
Afslag2