Neem contact op: 06 - 22862603

Vertrouw op jezelf

Het grootste deel van werkend Nederland heeft geen uitzicht op zijn droombaan of doet iets wat hij/zij helemaal niet leuk vindt. Slechts tien procent zegt de baan van zijn dromen te hebben gevonden. Wanneer de droombaan binnen handbereik zou zijn, leveren werknemers zonder problemen vrije tijd en salaris in om deze te verwezenlijken. 

Liever leuk werk dan meer salaris

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten. Mensen hebben liever een leuke baan dan meer salaris. 70 procent van de werknemers zou salaris inleveren als hij daarvoor de ultieme baan terugkrijgt. Bijna één op de drie zegt zelfs 25 procent of meer van hethuidige salaris ervoor over te hebben, ruim een vierde is bereid om tien procent van het salaris in te leveren. Volgens Mark Borgman van de NationaleVacaturebank: "Werknemers vragen zich steeds vaker af of ze de juiste baankeuze hebben gemaakt maar blijven vanwege de crisis zitten waar ze zitten. Daarnaast komen minder kansen voorbij en worden selectieprocedures strenger. Toch is de crisis hét moment om droombanen na te jagen. Werkgevers kijken extra kritisch naar hun huidige personeel en zitten niet op ongemotiveerde werknemers te wachten."

Beren op de weg

Van de ondervraagden zou 88 procent er veel voor over hebben om zijn droombaan te realiseren: vrije tijd opgeven, salaris inleveren of verhuizen. Het is vaak heel moeilijk om van uw droombaan realiteit te maken. Maar als u wilt kan het lukken. "Blijf solliciteren, verstuur geen standaard cv maar laat zien wie u werkelijk bent. Neem risico en ontwijk zelfbedachte beren op de weg,’ aldus Borgman. Slechts vijf procent heeft er nog nooit over nagedacht of ze een andere carrièrestap zouden maken als ze opnieuw mochten kiezen.
 

Vertrouw op jezelf

De resultaten uit dit onderzoek komen overeen met cijfers uit andere onderzoeken. Ook als zou slechts de helft waar zijn, dan nog is dit een triest gegeven. Vele mensen blijven lijdzaam zitten in een baan die ze eigenlijk niet willen. Kies nou toch eens voor een volgende stap, vertrouw op je zelf en ga voor hetgeen je wenst. Laat je niet iedere dag in slaap sussen door de vermeende zekerheid van die baan waar je eigenlijk niet ongelukkig in bent. Maak een keuze, vertrouw op je zelf en onderneem actie.
 

Stappenplan

Je bereikt natuurlijk niet alles van de ene dag op de andere. Na het lezen van 'The Secret' denken veel mensen wellicht dat alleen hardop 'wensen' voldoende is om het gewenste vanzelf naar je toe te laten komen. Helaas is het in de praktijk toch echt iets lastiger. Wat echter wel werkt is om je doel voor jezelf duidelijk te hebben en daar stapsgewijs naar toe te werken. 
  1. Beslis wat je doel is, schrijf het op in drie steekwoorden op en zorg dat je iedere dag leest.
  2. Beslis wat je bereid bent (op) te geven om je doel te bereiken. Je moet eerst zaaien, voordat je kunt oogsten. Te veel mensen willen alleen maar krijgen. 
  3. Bedenk acties die je dichter bij je doel brengen en schrijf deze op. Bijvoorbeeld ik zal elke week/maand een boek lezen over dat onderwerp of elke week twee nieuwe relevante(!) netwerkcontacten in mijn Linkedin profiel etc. 
  4. Bedenk welke mesen je verder kunnen helpen om je doel te bereiken. Ga eens praten met mensen die dat doel wellicht al hebben bereikt. En denk nou niet "die wil toch niet met mij praten". Heb vertrouwen in jezelf en het zal je verbazen hoe graag die andere mensen jou vertellen over hun eigen bereikte doelen en de tegenslagen die ze daarbij hebben overwonnen.
  5. Zet iedere week een (aantal) actie(s) die jou dichter bij je doel brengen in je agenda. Bijvoorbeeld: morgen ga ik naar de boekhandel/bibliotheek om dat boek te halen. 
Kortom, weet wat je wilt, vertrouw op jezelf en zet iedere dag minimaal één stap in de richting van je doel, hoe klein deze stap soms ook is. Als je dat kunt,  zul je ongetwijfeld ook jouw gewenste doel bereiken.
 
Met de tips, artikelen en stappenplannen op http://www.mijnbeterik.nl kom  je verder.
 
Share |


comments powered by Disqus
Realisatie door
Afslag2