Neem contact op: 06 - 22862603

Relax in 1 minuut

Op momenten van grote drukte en stress is het erg verleidelijk om terug te denken aan die fijne momenten waarop je volledig ontspannen kon genieten. Die heerlijke strandvakantie, die mooie kerstdagen met familie of dat fantastische romantische avontuur. Dat lijkt dan allemaal ver weg en niet bereikbaar, nu moet er immer worden gepresteerd. Vreemd eigenlijk, want iedereen weet dat er beter wordt gepresteerd als je ontspannen bent. En dat kan, zelfs binnen een minuut!

Mediteren

Al vele eeuwen is bekend dat Je rust kunt vinden door te mediteren. Door meditatie kun je het gevoel van stress onder controle krijgen en vanuit de rust en eigen kracht weer beter presteren. Veel mensen denken ten onrechte dat meditatie veel tijd kost of dat het alleen kan op speciale plaatsen als een klooster of in de zomer in zuid Frankrijk.

Overal en altijd

Je kunt echter veel meer voordeel hebben van meditatie als je het praktisch toe kunt passen op nagenoeg ieder moment van de dag en in iedere situatie. Dit kan als je regelmatig gebruik maakt van korte meditatiemomenten. Hoe meer je dat toepast, des te krachtiger zal het effect zijn. Na enige oefening kun je in een minuut de rust in jezelf vinden en wanneer en waar je wilt.

Train je rust

Je moet het dak repareren als het niet regent, oftewel de truc is om te oefenen en te leren op die momenten dat je niet gespannen bent en tijd hebt. Dan ben je er klaar voor het moment dat de stress je weer in de grip krijgt. Als je dat voelt dan is kun je aangeleerde techniek gelijk toepassen. In plaats van de falende gedachte “ik heb het te druk om te mediteren”, neem je actie en vind je de rust terug. De rust in jezelf die je juist zo helpt als je moet presteren.

Onderstaande (Engelstalige) animatie toont een eenvoudige introductie.

Martin Rasker

 

Share |


comments powered by Disqus
Realisatie door
Afslag2