Neem contact op: 06 - 22862603

Overtreffelijk

Waar is het plezier gebleven? Met alle negatieve berichten lijkt het wel alsof het slecht gaat met ons. En dat allemaal omdat onze economie niet meer groeit  en zelfs een beetje lijkt te krimpen. Als we de sociaal economische situatie van ons land vergelijken met zuid Europa dan gaat het hier nog niet zo slecht. Vergeleken met een groot deel van de wereld hebben we hier een grote welvaart. Het komt vooral door de constant negatieve berichtgeving dat we zelf ook een negatieve economische verwachting hebben en sommigen zelfs een negatief gevoel. 

Overtref verwachtingen

Laten we nou eens afspreken om niet langer mee te gaan in deze negatieve spiraal. We geven niet toe aan de depressieve invloeden, nee we proberen met alles wat we doen de verwachtingen van anderen te overtreffen. Andere mensen, partners, collega’s of klanten, iedere dag verrassen met een klein extra. Iets aardigs, iets anders, iets leuks waardoor er minimaal een glimlach op het gezicht van de ander verschijnt.  De meest eenvoudige wijze om dit te doen is om hartelijk te glimlachen naar de ander. Probeer maar, vrijwel ieder ander zal dan ook gaan glimlachen. En iemand die glimlacht voelt zich gelijk beter. Glimlach nu naar je scherm!
 

Overtreffelijk werken

Iedereen vind dat hij/zijn werk goed doet en misschien zelf wel voortreffelijk. Als we nu eens zouden proberen om ook in ons werk iets extra’s te doen en in plaats van voortreffelijk, ‘overtreffelijk’  te gaan werken. We zorgen er voor dat we ons werk zo uitvoeren dat de verwachting van collega’s en/of klanten wordt overtroffen. Voor iedereen en ieder soort werk zal dit op andere wijze mogelijk zijn, maar ik ben er van overtuigd dat het altijd mogelijk is. Het vereist alleen wat creativiteit en attentie van je zelf.
 
Probeer het gewoon eens een tijdje en je zult zien dat het werkt. Mijn ervaring is dat andere mensen hier heel positief op reageren. Als je het een tijdje doet en er over praat met anderen, dan gaan ze het ook doen. Het is namelijk erg leuk om te doen! Voor je het weet heb je een team van mensen om je heen die allemaal enthousiast hun best doen om overtreffelijk te werken.  
 
Hieronder een leuk voorbeeld. Wat is er zo leuk aan suikerspinnen, maar als je de suikerspinnen overtreffelijk maakt ….
 

 
Share |


comments powered by Disqus
Realisatie door
Afslag2