Neem contact op: 06 - 22862603

Hypnotiseer jezelf

Ik krijg bij trainingen regelmatig de vraag “wat moet ik doen om vaardiger te worden?”. Het antwoord is vaak verrassend, je hoeft namelijk niets te doen. Vrijwel alle vaardigheden bezitten we namelijk al en zelfs meer dan dat. Om deze vaardigheden daadwerkelijke te ervaren en te benutten is het niet nodig om meer te doen, we moeten ons er toe in staat voelen. Het is dus vooral een kwestie van gevoel, het zelfbewustzijn. Iedereen weet dat je beter presteert als je je goed voelt. Kortom zorg dat je je goed voelt als je wilt presteren. Simpel toch, zeker als je gebruik maakt van een paar eenvoudige ‘mijn beter ik’ - technieken.

Suggestie

Hypnose is niet meer, maar zeker ook niet minder dan een krachtige vorm van suggestie. Veel mensen kennen hypnose vooral van shows waarin deelnemers smakelijk in een citroen eten alsof het een zoete vrucht is, of andere vreemde dingen doen. Spectaculaire voorbeelden die de kracht van suggestie ondersteunen. Een kracht die je ook bij jezelf kunt inzetten en dan voor meer zinvolle doelen dan het eten van een citroen.

Eenvoudig

Het beïnvloeden van jezelf via suggestie voelt in het begin vast een beetje vreemd. Het is nieuw, je bent een beetje onzeker, maar net als bij het leren fietsen; het gaat steeds beter en sneller. We geven regelmatig trainingen in deze methodiek, maar onderstaande eenvoudige stappen kunnen je alvast op weg helpen. Het is niet moeilijk. Je kunt je dit bijvoorbeeld voorstellen als je binnenkort een belangrijke presentatie moet geven en je vooraf, behalve op de inhoud, voorbereid op het bewustzijn waarmee waarin je dat gaat doen.

Ontstpan

Stel je voor

Nu ga je je voorbereiden op het geven van de presentatie. Dit door je levendig te voor te stellen dat je de presentatie al op uitmuntende wijze gegeven hebt. Volg daarvoor de volgende stappen:

Je merkt dat deze zelfsuggestie werkt, doordat je gedachten en houding over de presentatie positief zijn veranderd. Als je dat nog niet bemerkt, kun je deze oefening op een later moment nogeens herhalen.Weet dat op de dag van de presentatie deze suggestie er voor je zal zijn, voor een goed resultaat en meer!

Martin Rasker

 

Share |


comments powered by Disqus
Realisatie door
Afslag2