Neem contact op: 06 - 22862603

Focus, focus focus!

Wees succesvol; focus, focus focus!

Door alle moderne snufjes en vele manieren van communiceren worden we continue afgeleid door allerlei piepjes en belletjes die een zoveelste bericht aankondigen per mail, twitter, whatsapp etc.

De technologische ontwikkelingen die we ons vele voordelen bieden, vragen ook continue om aandacht waardoor het soms lijkt alsof we geen seconde meer voor onszelf hebben. Afgeleid zijn betekent dat we niet meer bezig zijn bent met hetgeen waar we mee bezig zouden moeten zijn. Dat is zeer onhandig gegeven de hoge werkdruk waar we toch al mee te maken hebben.

De Amerikaans-Israëlische psycholoog Nir Eyal haalt wetenschappelijke studies aan die wijzen op het positieve effect van aandacht en concentratie op de werkvloer, vooral voor creatieve, probleemoplossende taken.

Juist dat dat creatieve, probleemoplossende vermogen is iets waar automatisering en zelfs kunstmatige intelligentie (nog) niet bepaald in uitblinkt. In deze eeuw met snelle en verregaande automatisering is dat waar je als mens het verschil maakt, aldus de psycholoog. ‘Geluk en succes behoort toe aan mensen die de baas zijn over hun aandacht.’

De sleutel voor ‘survival of the fittest’ in ons digitale tijdperk.

Leer je aandacht beheersen, en krijg succesvol gedaan wat de bedoeling was. Je werkt effectiever met ook nog eens meer ruimte voor je stress-loze vrije tijd. De vaardigheid tot focus zal zich meer en meer uitbetalen.

 

Share |


comments powered by Disqus
Realisatie door
Afslag2