Neem contact op: 06 - 22862603

Eindeloos verlangen

 

Als ik iemand vraag wat hij of zij zou gaan doen als er in de toekomst geen beperkingen zouden zijn, hoor ik de mooiste verhalen. Ik zie dan iemand veranderen, het gezicht ontspant, er komt een glimlach, de ogen beginnen te stralen en enthousiast wordt verteld wat er zou gaan gebeuren. Het verlangen is duidelijk en werkt aanstekelijk tot op het moment dat het onvermijdelijke ‘ja maar.. ‘ klinkt. Het enthousiasme verdampt, de schouders gaan wat hangen en de persoon gaat weer over tot de orde van de dag.
 

Verlangen

Als iemand zo over het toekomstige verlangen vertelt dan gaat dat bijna altijd over onafhankelijkheid. Bijvoorbeeld "Als ik niet meer zou hoeven werken dan zou ik ..". Heel vaak gaat het dan eigenlijk vooral over financiële onafhankelijkheid. Financieel onafhankelijk doordat hij/zij over voldoende inkomsten en vermogen beschikt om alles te kunnen betalen wat hoort bij die verlangde toekomst. Kortom "financieel de eigen broek op kunnen houden" en mooie, leuke, goede dingen kunnen doen voor zichzelf en de omgeving.
 

Geloven

Zoals al gezegd eindigen die gesprekken helaas vaak met een ‘ja maar..’, Wat hier aan de hand is, is dat mensen het verlangen van financiële onafhankelijkheid wel uitspreken, maar er tegelijkertijd niet écht in geloven.
 
Dit gebrek aan geloof wordt vooral veroorzaakt doordat ze in het hoofd onbewust overtuigingen hebben. Deze  fluisteren als kleine stemmetjes, “dat kun jij niet”, “wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”. Dit komt door allerlei ervaringen die zijn opgeslagen in ons hoofd en ons dagelijks beïnvloeden bij alle keuzes die we maken. Hierdoor beperken we ons onbewust  in onze eigen mogelijkheden. Het zou geweldig zijn als ik dat zou kunnen, maar ja... 
 

Actie

Doordat we wel verlangen, maar door deze interne twijfel, niet echt geloven in onze mogelijkheden, ondernemen we geen actie om het verlangde te realiseren. Hierbij gebruiken we woorden als, “ik zal het eens proberen, ” goed idee, maar niet nu” en gaan door met de waan van de dag. Doordat er dan natuurlijk niets veranderd, ontstaat onbewust weer een bevestiging van de overtuiging die we toch al hadden.  Zie je wel, dat is niet voor ‘ons soort mensen’ weg gelegd.
 
Onzin, velen bereiken het ook, dus waarom jij niet! Om daadwerkelijk te veranderen en het verlangen naar onafhankelijkheid te realiseren is het noodzakelijk dat je er écht in gelooft en ook daadwerkelijk actie onderneemt. Anders lukt en nooit en blijf je eindeloos verlangen.
 
Met de tips, artikelen en stappenplannen op http://www.mijnbeterik.nl kom  je verder.
 

 

Share |


comments powered by Disqus
Realisatie door
Afslag2